DISTRIBUIȚI
Montreal Gazette

Juan Guaido, lider al opoziției din Venezuela și președinte interimar autoproclamat, a făcut apel la organizarea de noi proteste împotriva lui Nicolas Maduro în contexul noilor pene de curent naționale, relatează BBC, potrivit Mediafax.

„A venit momentul revoltei în toate statele, în toate comunitățile, pentru a primi înapoi alimentarea cu apă și electricitate. Nu putem rămâne actori pasivi”, a transmis Guaido.


Citește și : Principalii petendenţi la succesiunea premierului britanic Theresa May

Președintele interimar le-a transmis susținătorilor să organizeze proteste ample pentru demiterea lui Maduro.

Protestele ar urma să aibă loc sâmbătă, la nivel național. Guaido nu a oferit mai multe detalii pe această temă.

Juan Guaido a transmis că face pregătiri pentru o mobilizare de masă, numită Operațiunea Eliberarea, pentru a-l determina pe Maduro să renunțe la funcție.

Mai multe regiuni din Venezuela s-au confruntat luni cu o nouă pană de curent, pe care autoritățile au atribuit-o unui „atac” asupra barajului electric principal al țării.

Pana de curent de luni a venit la mai puțin de două săptămâni de la reluarea aprovizionării cu energie electrică în toate zonele din țară, în urma penei de curent începute în data de 7 martie. Președintele Nicolas Maduro a transmis atunci că incidentul este un „atac cibernetic” efectuat de Statele Unite, ipoteză respinsă de experți, care consideră că de vină sunt sistemele neîntreținute și lipsa investițiilor în domeniul energetic.

Citește și : Italia va înregistra creştere zero anul acesta