DISTRIBUIȚI
Twitter

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a sugerat că rasismul se află la originea lipsei de atenţie faţă de situaţia critică a civililor din regiunea Tigray din Etiopia, devastată de război, informează mediafax.

Calificând-o drept „cea mai gravă criză umanitară din lume”, cu 6 milioane de persoane care nu au acces la serviciile de bază, Tedros a întrebat, într-un apel emoţionant, de ce situaţia nu primeşte aceeaşi atenţie precum conflictul din Ucraina.


Citește și : Londra RESTRICŢIONEAZĂ folosirea apei

„Poate că motivul este culoarea pielii oamenilor”, a declarat Tedros, care este din Tigray, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale, miercuri. În luna aprilie a acestui an, în cadrul unei conferinţe, el a pus la îndoială faptul că „vieţile negre şi albe” în situaţiile de urgenţă din întreaga lume beneficiază de aceeaşi atenţie, relatează Reuters.

Directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Mike Ryan, a atacat, de asemenea, o aparentă lipsă de preocupare faţă de seceta şi foametea din Cornul Africii şi faţă de criza de sănătate din zonă.

„Nimeni nu pare să dea doi bani pe ceea ce se întâmplă în Cornul Africii”, a declarat Ryan, vorbind miercuri, în cadrul unei şedinţe virtuale de informare a presei.

Citește și : Un comisar european denunţă declaraţia lui Mahmoud Abbas despre Holocaust: ‘Este INACCEPTABILĂ!’

OMS a solicitat 123,7 milioane de dolari pentru a face faţă problemelor de sănătate care rezultă din malnutriţia tot mai mare din regiune, unde trăiesc aproximativ 200 de milioane de persoane şi milioane de oameni suferă de foame.