DISTRIBUIȚI
Anadolu Agency

Înmulţirea cazurilor de COVID-19 din cauza răspândirii intense a variantei Omicron a coronavirusului şi reducerea perioadei de carantină au condus la o criză de teste în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, guvernul scoţian stabilind în consecinţă prioritizarea testării pentru lucrătorii esenţiali, relatează miercuri agenţia EFE, potrivit agerpres

În Anglia – provincia cea mai populată a Regatului Unit – criza afectează în special testele antigen, cererea acestora crescând puternic.


Citește și : Landurile germane s-au îngropat în datorii imense

Guvernul condus de Boris Johnson a redus perioada de carantină pentru persoanele infectate de la 10 la 7 zile, dar cu condiţia unui test negativ efectuat la capătul acestei perioade. Această măsură a determinat o intensificare a testării, care se adaugă cererii deja crescute de teste în urma creşterii fulminante a numărului infectărilor după ce varianta Omicron a devenit dominantă în această ţară.

Testele antigen sunt folosite în Anglia şi pentru evitarea intrării în autoizolarea în urma confirmării unui contact pozitiv.

În Scoţia, premierul Nicola Sturgeon a anunţat miercuri că lucrătorii din sectoarele esenţiale, precum personalul sanitar sau cel din transporturi, vor avea prioritate la testarea cu teste PCR, ca urmare a numărului insuficient de teste faţă de cererea foarte mare şi a capacităţii limitate de procesare a lor.

Citește și : Londra critică dur Rusia pentru dizolvarea ONG-ului ‘Memorial’

Scoţia a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr zilnic record de 15.849 de cazuri de COVID-19, începând de luni fiind impuse noi restricţii menite să limiteze contactele sociale.

Regatul Unit a depăşit săptămâna aceasta pragul de o sută de mii de noi cazuri de COVID-19, marţi fiind înregistrate 129.471. Se constată de asemenea o creştere a numărului spitalizărilor. În Anglia erau internaţi miercuri 10.462 de pacienţi COVID-19, cu 916 mai mulţi faţă de ziua precedentă.