DISTRIBUIȚI

Un tânăr afgan va compărea marţi în faţa unui tribunal din landul Schleswig-Holstein (nordul Germaniei) pentru înjunghierea mortală a fostei sale iubite în vârstă de 17 ani, la începutul anului trecut, transmite dpa, potrivit agerpres.

Acest caz a contribuit la dezbaterea din Germania referitoare la crimele comise de către solicitanţii de azil. El a urmat unui alt caz în care afganul Abdul D. a înjunghiat-o mortal pe prietena sa în vârstă de 15 ani, după Crăciunul de anul trecut. În acest caz, tribunalul din oraşul german Landau l-a condamnat luni la 8 ani şi şase luni de închisoare pe autorul crimei.


Vezi şi: Măcel în Mexic. Şeful trupelor speciale a fost asasinat la Guadalajara – FOTO

Tribunalul din Flensburg, oraş situat în landul Schleswig-Holstein, trebuie să decidă în primul rând care este vârsta tânărului afgan, care a sosit în Germania în 2015 susţinând că are 16 ani.

Dacă experţii ajung la concluzia că tânărul afgan avea 21 de ani atunci când a comis crima, atunci el riscă o pedeapsă de închisoare pe viaţă.

Citeşte şi: Incendiu puternic la o şcoală primară din Londra

Refugiatul şi victima sa se aflau în evidenţa serviciilor sociale din Flensburg. Procurorii susţin că tânărul şi-a înjunghiat prietena de 14 ori, la începutul anului 2017, pentru că era gelos întrucât fata avea un nou iubit.

Un verdict în acest caz este de aşteptat la jumătatea lunii octombrie.