DISTRIBUIȚI
pixabay

Patru persoane au fost ucise şi o a cincea a fost grav rănită într-un centru religios pentru persoane cu handicap lângă Berlin, iar o angajată a instituţiei a fost arestată, a anunţat poliţia locală în noaptea de miercuri spre joi, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-o primă fază, poliţia a anunţat că ar fi vorba despre o clinică.


Citeşte şi: Cook vs Zuck! Mult aşteptata politică de confidenţialitate a celor de la Apple loveşte Facebook unde o doare cel mai tare

„Rănile tuturor victimelor sunt, în urma constatărilor, rezultatul aplicării unei violenţe intense, extreme”, a subliniat poliţia într-un comunicat, fără a fi în măsură să ofere deocamdată alte detalii cu privire la circumstanţele presupuselor omucideri.

Potrivit poliţiei, cele patru persoane decedate au fost găsite în timpul serii în camerele lor din acest centru situat în Potsdam, oraş ce se învecinează cu Berlinul.

Victimele, doi bărbaţi şi două femei, au fost ucise cu lovituri de cuţit miercuri seara, potrivit cotidianului Bild.

O angajată de 51 de ani a centrului, „asupra căreia planează serioase suspiciuni” că ar fi autoarea faptelor, a fost arestată, au adăugat anchetatorii, subliniind că motivaţiile presupuselor crime sunt în acest stadiu „necunoscute”. Femeia, arestată la faţa locului, a refuzat să facă declaraţii.

Centrul religios Thusnelda-von-Saldern-Haus este specializat în primirea şi îngrijirea de persoane cu handicap fizic sau mental, inclusiv persoane nevăzătoare sau cu autism.

Acest centru, administrat de un prestator diaconal de servicii specializate în domeniul sănătăţii, educaţiei şi muncii, include clădiri de locuit, şcoli şi ateliere de lucru. Circa 65 de persoane locuiesc în acest centru, care are peste 80 de angajaţi.

Echipe specializate ale poliţiei s-au deplasat la faţa locului pentru a preleva amprente şi probe.

Liderul regiunii Brandeburg, a cărei capitală este Potsdam, Diemar Woidke, s-a declarat „şocat de această veste oribilă”. „Gândurile mele se îndreaptă către victime şi apropiaţii lor”, a spus el, subliniind că ziua de azi este „o zi grea” pentru regiune.

Citeşte şi: Michel Barnier se mai gândeşte până la toamnă dacă va candida la alegerile prezidenţiale din Franţa

La rândul său, primarul oraşului, Mike Schubert, a declarat că este vorba de „un act de neînţeles”.

O ceremonie în memoria victimelor este prevăzută să aibă loc joi seara, potrivit lui Matthias Fichtmueller de la consiliul teologic al centrului.

Tot în cursul zilei de joi Parchetul ar urma să facă declaraţii asupra cazului.