DISTRIBUIȚI
safety4sea.com

Asasinarea unei profesoare universitare, a fiului acesteia şi a nepoatei sale în oraşul Aden din Yemen a stârnit un val de indignare în această ţară aflată în război, scena violenţelor cotidiene, relatează joi AFP, potrivit agerpres.

Universitatea din Aden, un important oraş din sudul ţării care serveşte drept capitală provizorie a guvernului yemenit alungat din Sanaa de rebeli, a condamnat asasinarea profesoarei într-un comunicat publicat miercuri.


Citeşte şi: Atac subtil la Trump: Democraţia din SUA este ameninţată de minciuni

Premierul yemenit Ahmed ben Dagher a denunţat o ‘crimă odioasă’.

Naja Ali Moqbel, decanul Facultăţii de ştiinţe din cadrul Universităţii din Aden, fiul şi nepoata acesteia au fost ucişi de un bărbat înarmat care a intrat în apartamentul femeii, a anunţat universitatea.

Presupusul criminal, ale cărui motive nu se cunosc, a fost imobilizat de vecini.

În oraşul Aden şi în sudul Yemenului mai mulţi lideri religioşi au fost asasinaţi în ultimele săptămâni, crime inexplicabile.

Oraşul Aden a fost scena mai multor atacuri revendicate de Statul Islamic şi de Al-Qaida.

Citeşte şi: Israelul a atacat din aer ţinte Hamas în Fâşia Gaza

Uciderea profesoarei a fost criticată şi de Abdel Aziz al-Habtour, fostul guvernator din Aden devenit ‘premier’ al rebelilor houthi care controlează capitala Sanaa.

‘Comunitatea ştiinţifică a pierdut unul dintre cei mai eminenţi membri’, a declarat el, citat de agenţia de presă Saba controlată de rebelii houthi.

Declanşat în martie 2015, războiul din Yemen s-a soldat cu circa 10.000 de morţi şi peste 54.000 de răniţi în ţara cea mai săracă din Orientul Mijlociu.