DISTRIBUIȚI
Reuters / Russia's Investigative Committee

În total, 37 de persoane au supravieţuit din totalul celor 78 de pasageri şi membri ai echipajului unui avion al companiei ruse Aeroflot care a luat foc în zbor duminică la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova, aeronava fiind nevoită să aterizeze de urgenţă, cuprinsă de flăcări, relatează agenţiile internaţionale de presă, citând surse din rândul anchetatorilor, după cum transmite și agerpres.

Anterior, o purtătoare de cuvânt a Comitetului de Anchetă, Svetlana Petrenko, anunţase moartea a 13 persoane, dintre care doi copii.


Citește și: Trump se implică în criza din Orientul Milociu: ‘Susținem Israelul 100%’

Aparatul de zbor rusesc, un Suhoi Superjet-100, tocmai decolase cu destinaţia Murmansk (nord), când a fost anunţat un incendiu la bord.

Aeronava a fost nevoită să aterizeze de urgenţă, în timp ce flăcări impresionante cuprinseseră spatele avionului, conform numeroaselor imagini publicate pe reţelele de socializare.

În alte înregistrări video se văd pasageri care ies din avion pe tobogane, apoi aleargă pe pistă pentru a se îndepărta de Superjet în timp ce acesta ardea extrem de repede. Un uriaş nor de fum negru s-a ridicat deasupra Aeroportului Şeremetievo, cel mai mare din Rusia după numărul de pasageri.

Citește și : Trei presupuşi jihadişti au fost ucişi de forţele de securitate în centrul Tunisiei

Într-un comunicat, Aeroflot, principala companie rusă, a transmis că aterizarea de urgenţă a fost determinată de „un incendiu la motoare în zbor”.

A fost deschisă o „anchetă penală pentru încălcarea regulilor de securitate”, a precizat într-un comunicat Comitetul de Anchetă rus, însărcinat cu investigaţiile în astfel de cazuri.