DISTRIBUIȚI

Unele spitale din Ţările de Jos au oprit tratamentele de chimioterapie şi transplanturile de organe pentru a elibera paturile de la unităţile de terapie intensivă ca urmare a creşterii numărului de pacienţi cu COVID-19, a anunţat joi un oficial olandez, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Asociaţia olandeză a spitalelor pentru pacienţii în stare critică a declarat că i-a cerut ministrului Sănătăţii, Hugo de Jonge, să modifice planul naţional privind răspunsul la pandemia de COVID-19 pentru a ajunge la faza în care îngrijirile obişnuite care necesită internare pe timp de noapte să fie anulate.


Citeşte şi: Firma lui Hunter Biden a ajutat o companie chineză să achiziționeze o mină bogată de cobalt. Valoarea afacerii se apropie de 4 miliarde de dolari! – Black News

Numărul bolnavilor de coronavirus din spitale a înregistrat niveluri record după luna mai, iar experţii au avertizat că spitalele vor atinge capacitatea maximă în mai puţin de o săptămână dacă virusul nu este ţinut sub control. Mai mulţi pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi în spitale germane săptămâna aceasta.

Ca urmare a ratelor record de infectare, echipa guvernamentală însărcinată cu gestionarea pandemiei de COVID-19 a convocat o reuniune de urgenţă miercuri seara şi noi măsuri de izolare sunt de aşteptate să fie anunţate vineri.

Deşi circa 85% din populaţia adultă a Ţărilor de Jos a fost complet vaccinată împotriva COVID-19, numărul de noi cazuri a atins miercuri un nivel record de 23.709 în 24 de ore şi a crescut cu aproape 40% într-o săptămână.

Citeşte şi: Mexicul scoate armata împotriva cartelurilor de droguri – Black News

„Există spitale în mai multe regiuni care reduc îngrijirile medicale”, a spus un purtător de cuvânt al asociaţiei spitalelor. „Vorbim despre îngrijiri care necesită un pat. Asta înseamnă că o mulţime de programări sunt anulate”, a mai spus el.

În următoarea fază a planului de răspuns la criză, spitalele ar putea solicita şi asistenţa cadrelor militare şi a studenţilor pentru a ajuta la îngrijirea pacienţilor.

Ţările de Jos au înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 19.000 de decese asociate COVID de la izbucnirea pandemiei.