DISTRIBUIȚI
REUTERS

UPDATE: Autorităţile americane au deschis luni o anchetă cu privire la cauzele unui incendiu care a cuprins o creşă privată din Erie, Pennsylvania, provocând moartea a cinci copii, transmite AFP, potrivit agerpres.

Copiii, cu vârste între 8 luni şi 7 ani, dormeau la etajul doi al creşei în momentul izbucnirii incendiului, duminică dimineaţă, conform lui Guy Santone, şeful departamentului de pompieri din acest oraş din nord-estul SUA.


Pompierii au sosit la faţa locului la aproximativ 25 de minute după declanşarea incendiului şi au descoperit „flăcări puternice care ieşeau prin toate ferestrele primului etaj”. Tot atunci ei au aflat de la adolescenţi care se salvaseră că au rămas copii blocaţi la cel de-al doilea etaj al clădirii, conform lui Santone.

O parte dintre pompieri a început lupta cu flăcările în timp ce o echipă a pus scările pe exteriorul imobilului şi a pătruns în interior, la etajul doi, pentru a salva copiii. „Am reuşit să scoatem 5 copii care erau cei mai mici, însă din nefericire toţi erau morţi”, conform lui Santone.

În total şapte persoane au fost salvate de pompieri, între care copii de vârste mici, potrivit dpa.

Deocamdată nu a fost stabilită cauza producerii acestui incendiu însă pompierii sunt de părere că a fost vorba de un scurtcircuit sau de o altă problemă la circuitul electric.

Știre inițială: Cel puțin cinci copii au decedat în urma unui incendiu care a izbucnit duminică într-o clădire din orașul Erie, Pennsylvania, în incinta căreia funcționa o creșă, au anunțat autoritățile și presa locală, potrivit postului Euronews, transmite și mediafax.

Incendiul a izbucnit duminică, la scurt timp după miezul nopții, au anunțat poliția și pompierii, care au precizat că au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii tragediei.

Citește și: Australia bagă sute de milioane de dolari în forțele speciale

În urma incendiului a fost spitalizat și un adult, a declarat locotenetul Szocki din cadrul Poliției din Erie.

Site-ul GoErie.com, care a aparține publicației Erie Times-News, a relatat că în incinta clădirii funcționa o creșă, însă informația nu a fost confirmată de reprezentantul Poliției din Erie.

Citește și: Jihadiștii amenință pe toată lumea în Siria. Primii luați în colimator sunt kurzii și forțele susținute de SUA

Potrivit bunicii a patru dintre victime, printre copii decedați se numără patru frați, cu vârste cuprinse între 8 luni și 7 ani, relatează The Associated Press.