DISTRIBUIȚI
Greek Reporter

Majoritatea crematoriilor din Republica Cehă au ajuns la capacitate maximă din cauza numărului mare de decese având legătură cu COVID-19, a anunţat miercuri ministrul ceh de interne Jan Hamacek după o şedinţă a unităţii centrale de criză, informează DPA, potrivit agerpres

Situaţia cea mai gravă este în regiunea administrativă Moravia-Silezia unde limita a fost deja depăşită, a spus el. Hamacek a adăugat că incinerările vor fi acum coordonate la nivel naţional, cu 50 de cadavre fiind transportate pentru incinerare din oraşul Ostrava până în localitatea Hustopece, la 150 de kilometri distanţă.


Citește și : Comcyber, unitatea specială a armatei franceze în lupta cibernetică, va lucra doar în conflictele ‘de la stat la stat’

„Vom proceda şi în acest fel în alte cazuri”, a mai declarat el, adăugând că cea mai mare capacitate o are capitala Praga.

Între timp, numărul de noi infecţii cu coronavirus în Republica Cehă a atins un nou nivel maxim, cu 17.278 de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore.

Per total, ţara de aproximativ 10,7 milioane de locuitori a înregistrat 776.967 de infecţii şi 12.436 de decese de la începutul pandemiei.

Potrivit planului guvernamental de vaccinare împotriva coronavirusului, toate persoanele cu vârsta de peste 80 de ani, precum şi lucrătorii din domeniul sănătăţii vor fi primii vaccinaţi.

Citește și : BoJo vine cu precizări în parlament: CUM și CÂND va fi ridicat LOCKDOWN-ul în UK?

Guvernul planifică apoi ca toţi locuitorii cu vârsta de peste 65 de ani, precum şi poliţia, pompierii şi profesorii să fie vaccinaţi până în iulie. Numai după aceea vaccinul va fi administrat restului populaţiei.