DISTRIBUIȚI
dnaindia.com

Creierul din spatele unui atac în 2019 în care au fost ucişi 40 de membri ai trupelor paramilitare indiene a fost ucis într-un schimb de focuri cu forţele de securitate, a anunţat sâmbătă poliţia indiană din Kashmir, citată de Reuters, potrivit agerpres.  

Mohammad Ismail Alvi, comandantul organizaţiei militante Jaish-e-Mohammad, a fost ucis la sud de capitala regională Srinagar, a declarat Vijay Kumar, şeful poliţiei din Kashmir.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

„Mohammad Ismail Alvi alias Lamboo alias Adnan era din familia lui Masood Azhar. El a fost implicat în conspiraţie şi planificarea atacului Lethpora Pulwama”, a spus Kumar.

Un atacator sinucigaş cu bombă a intrat cu maşina într-un autobuz ce transporta poliţia paramilitară indiană din Kashmir la 14 februarie 2019, ucigând 40 de persoane în cel mai mortal atac din ultimele decenii asupra forţelor de securitate în regiunea disputată, ridicând tensiunile cu vechiul duşman Pakistanul.

Gruparea militantă islamistă Jaish-e-Mohammad (JeM) cu sediul în Pakistan şi-a asumat responsabilitatea pentru atac.

Guvernul indian a acuzat Pakistanul că lasă grupări militante să opereze de pe teritoriul său şi i-a cerut să acţioneze. Islamabadul a respins sugestia că ar fi fost legat de atac.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus

Kashmirul este o regiune majoritar musulmană în centrul unor decenii de ostilităţi între India şi Pakistan înarmate nuclear. Ambii vecini guvernează părţi ale regiunii în timp ce revendică
întregul teritoriu ca al lor.