DISTRIBUIȚI
dpa

Înăsprirea condiţiilor de intrare în Germania din cauza coronavirusului a dus, luni, la formarea de cozi lungi la graniţa ceho-germană, unde lucrătorii transfrontalieri şi-au văzut răbdarea pusă la încercare, relatează AFP, potrivit agerpres.

La postul de frontieră Folmava-Fuerth im Wald, care înainte de pandemie se putea traversa liber, ca majoritatea frontierelor interne din Uniunea Europeană, angajaţii care lucrează dincolo de graniţă au fost nevoiţi să aştepte acum şi două ore.


Citește și : O furtună puternică A MĂTURAT coasta de sud-est a Africii! 12 oameni au murit!

„E frig, ninge şi nici măcar nu sunt toalete”, a declarat pentru AFP Yveta Haladova, infirmieră din Republica Cehă care lucrează în Germania.

În schimb, la punctul de control a fost instalat un centru de testare cu teste antigen.

„M-am testat şi acum aştept rezultatul, trebuie să vină prin SMS sau e-mail”, a spus Lukas Kottnauer, care lucrează în industria automobilelor.

„E greu pentru toată lumea, inclusiv pentru angajatorul meu, pentru că nu ştim cât o să dureze”, a adăugat Yveta Haladova.

Citește și : O furtună puternică A MĂTURAT coasta de sud-est a Africii! 12 oameni au murit!

În condiţiile în care Cehia este considerată în acest moment de Germania „ţară de risc sporit”, toţi cei care vor să treacă graniţa trebuie să prezinte un test de COVID-19 negativ, iar în cazul celor care intră în landul Bavaria, cum este cazul la Folmava, testul trebuie făcut în ultimele 48 de ore, cu alte cuvinte lucrătorii transfrontalieri trebuie să-şi facă testul din două în două zile.

Zeci de mii de cehi fac naveta cu regularitate în Germania, mulţi dintre ei lucrând în sectorul sănătăţii.