DISTRIBUIȚI

Kazahstanul înregistrează o creștere a numărului de sosiri din Rusia, au declarat vineri autoritățile de aici, după campania de recrutare anunțară de Moscova, potrivit  mediafax.

Patru din cele 30 de puncte de control rutier de la granița dintre Kazahstan și Rusia – a doua cea mai lungă din lume – au fost deosebit de aglomerate, a precizat serviciul de pază a frontierei din Kazahstan, fără a furniza cifre privind sosirile, scrie Reuters.


Citește și : OMS este îngrijorată cu privire la declinul testărilor Covid

Un martor care vrea să rămână anonim a declarat că a stat la coadă la un punct de control de frontieră încă de joi dimineață și a văzut un trafic neobișnuit de intens din partea rusă și verificări îndelungate și amănunțite ale mașinilor rusești de către polițiștii de frontieră ruși.

Mulți dintre cei care încercau să treacă granița erau bărbați care păreau să aibă vârsta de recrutare, sub 35 de ani, a spus martorul.

Șoferii de camioane kazahi care traversează frontiera au publicat online videoclipuri în care se văd cozi lungi alcătuite în principal din autoturisme.

Citește și : Rusia nu mai are unde să depoziteze o recoltă istorică de grâu

Președintele Vladimir Putin a ordonat miercuri prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial și a susținut un plan de anexare a unor porțiuni din Ucraina, ceea ce a provocat un exod al bărbaților de vârstă de recrutare din această țară.