DISTRIBUIȚI

Infecţia cu noul tip de coronavirus poate pune la grea încercare plămânii, atrage atenţia un medic de la spitalul universitar George Washington, din capitala americană. Spre deosebire de penumonia comună şi gripă, COVID-19 poate distruge o mare parte din plămân, scrie mediafax.

Distrugerea plămânului se vede într-o animaţie 3D pe care doctorul american a realizat-o. Pentru experiment, el s-a folosit de un caz real, pe care l-a avut sub tratament.


Citește și : ONU îndeamnă la eliberarea urgenţă a deţinuţilor, în contextul pandemiei de COVID-19

„Pacientul, de aproximativ 60 de ani, a avut iniţial febră şi tuse neproductivă, ca mulţi alţii. Problemele respiratorii au progresat însă rapid, până în punctul în care a avut nevoie de intubare şi ventilare mecanică”, a povestit medicul Keith Mortman.

Medicul spune că a făcut acest experiment pentru că a vrut ca tot mai mulţi oameni să conştientizeze pericolul la care se expun atunci când nu respectă măsurile de autoizolare sau carantină.

„E alarmant să vezi asta pentru că, spre deosebire de pneumonia comună care poate afecta doar o mică părticică a plămânului, spre deosebire de gripă obişnuită, ce vedem aici este o vătămare extinsă şi difuză a plămânului. (…) Vreau ca ei să vadă şi să înţeleagă cu adevărat severitatea bolii şi cât de mult îţi poate afecta plămânii, poate atunci oamenii se vor gândi de două ori înainte să ţină petreceri acasă ori să umble pe afară în grupuri mari”, spune doctorul.

Citește și : Guterres: Pandemia de covid-19 ‘ameninţă întreaga omenire’

În Statele Unite, numărul celor care au murit de pe urma infecţiei cu noul tip de coronavirus a ajuns la 785, iar cel al îmbolnăvirilor a depăşit 55.000.