DISTRIBUIȚI

Noul coronavirus ar puteapandemie

până la sfârşitul pandemiei, potrivit celor mai probabile două scenarii publicate joi de autorităţile sanitare canadiene, transmite AFP, scrie agerpres.


De asemenea, Ottawa estimează între 934.000 şi circa 1,9 milioane de cazuri de COVID-19 până la sfârşitul crizei, dacă măsurile stricte sunt menţinute în lunile următoare, potrivit estimărilor divulgate pentru prima dată la nivel federal.

Citește și : Viktor Orban anunţă prelungirea restricţiilor în Ungaria pe durată nedeterminată

Joi, la finalul dimineţii, bilanţul epidemiei de coronavirus din Canada ajunsese la circa 20.000 de cazuri de infectare şi 476 de decese, potrivit cifrelor oficiale publicate de diferitele provincii.

Până pe 16 aprilie, numărul deceselor provocate de COVID-19 este aşteptat ajungă la între 500 şi 700, a declarat şefa serviciului de sănătate publică din Canada, Theresa Tam, în timpul unui briefing de presă.

În prezent, numărul cazurilor se dublează la fiecare trei – cinci zile, au precizat autorităţile, refuzând însă să estimeze când epidemia va atinge apogeul la nivel federal.

Autorităţile din Quebec, provincia cea mai afectată de pandemie, cu peste jumătate dintre cazurile din ţară, a estimat că apogeul ar putea fi atins la mijlocul lunii aprilie.

Citește și : Merkel consideră că există motive de optimism prudent privind evoluţia crizei în Germania

De câteva zile, premierul Justin Trudeau s-a aflat sub presiunea de a da publicităţii estimări la nivel naţional, aşa cum au făcut deja cele patru provincii cele mai afectate de pandemie (Quebec, Ontario, Alberta şi Columbia Britanică), în care au fost înregistrate 94% din cazurile din toată ţara.