DISTRIBUIȚI
twitter

Autorităţile iraniene au interzis marţi apariţia cotidianului Ghanoon, în urma unui articol despre vizita făcută luni la Teheran de preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, transmite agenţia de presă ISNA, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

Ziarul „a primit o notificare şi publicarea sa a fost oprită din cauza titlului (de pe prima pagină) de marţi” arată ISNA, fără alte precizări despre titlul respectiv. Pe site-ul de internet al publicaţiei reformiste, articolul este intitulat „Invitat indezirabil” şi ilustrat cu o fotografie a lui al-Assad îmbrăţişat de liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei. A fost prima întâlnire a celor doi de la începutul războiului din Siria, în 2011.


Citește și : Guaido ar putea fi arestat la întoarcerea în Venezuela, afirmă Maduro

Iranul susţine regimul de la Damasc, alături de Rusia, iar în conflictul din Siria sunt implicaţi, de partea forţelor guvernamentale, şi militari iranieni. Vizitele în străinătate ale preşedintelui Bashar al-Assad sunt „rare”, remarcă AFP.

Ghanoon a mai fost interzis de două ori în ultimii ani, precizează agenţia Tasnim, citată de France Presse: o dată, din cauza unei caricaturi „considerate ofensatoare la adresa organizaţiilor guvernamentale” şi o dată pentru un raport despre închisorile iraniene, sub titul „24 de ore blestemate”.

Citește și : China consideră o ”provocare” trecerea unor nave militare americane prin strâmtoarea Taiwan