DISTRIBUIȚI
Ziarul Puterea

Costa Rica este candidat la un loc în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, la Geneva, Venezuela fiind descalificată „din cauza gravelor încălcări” ale drepturilor omului constatate de Înaltul Comisar pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a anunţat joi preşedintele costarican, Carlos Alvarado, citat de AFP, potrivit agerpres.

„Din cauza gravelor încălcări ale drepturilor omului constatate de raportul Înaltului Comisar (al ONU) pentru drepturile omului (Michelle Bachelet), regimul din Venezuela nu este un candidat adecvat pentru Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Costa Rica se propune ca alternativă”, a scris pe Twitter preşedintele Alvarado, în spaniolă şi engleză.


Citește și : Juncker: Este nevoie de continuarea discuțiilor privind granița dintre Irlanda și Irlanda de Nord

Până în prezent, numai Venezuela şi Brazilia şi-au anunţat candidatura pentru alegerile care vor avea loc la jumătatea lui octombrie.

Secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OSA), Luia Almagro, şi-a exprimat într-un mesaj pe Twitter în spaniolă „sprijinul deplin pentru candidatura Costa Rica”, apreciind că „ar fi inadmisibil ca să facă parte din Consiliul pentru Drepturile Omului cei care au comis încălcări ale drepturilor omului şi crime împotriva umanităţii”.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a decis săptămâna trecută să creeze un grup de experţi însărcinaţi cu anchetarea încălcării drepturilor omului comise de Venezuela din 2014, o iniţiativă pe care autorităţile de la Caracas au calificat-o ca fiind „ostilă”.

Citește și : Atacatorul de la prefectura poliţiei din Paris se convertise la islam ‘în urmă cu 18 luni’