DISTRIBUIȚI
Un momento delle operazioni di recupero dei migranti davanti alla coste della Libia nell'ambito della missione europea EuNavFor Med e quella italiana Mare Sicuro. Si tratta della più grande operazione di salvataggio del 2016, 17 marzo 2016. La missione navale europea EuNavFor Med, lanciata l'estate scorsa, dopo che l'Europa fu scossa dal naufragio del 18 aprile in cui morirono 800 persone. Dal 27 luglio è pienamente operativa. Negli oltre duecento giorni di missione, comandata dalla portaerei 'Cavour', la flagship della Marina Militare italiana, quello tra il 22 e 23 dicembre il peggiore: 24 barche intercettate, con oltre cinquemila migranti. ANSA

Autorităţile marocane au anunţat luni că au recuperat corpurile neînsufleţite a şapte migranţi originari din Africa subsahariană în largul localităţii Tarfaya (sud) şi au împiedicat o tentativă de tranzitare a migranţilor prin acest oraş de pe coasta Atlanticului, potrivit AFP, scrie agerpres.

‘Corpurile a şapte cetăţeni din ţări africane, între care cinci femei, au fost aduse de mare’ în largul acestui oraş deşertic situat pe coasta Atlanticului, au indicat autorităţile locale, citate de agenţia de presă marocană MAP.


Citește și : Cazurile la nivel global de COVID-19 au depăşit 17,8 de milioane, cu o creştere puternică în Columbia (OMS)

De asemenea, ‘o tentativă de migrare clandestină de pe banda de coastă din Tarfaya a fost dejucată’, iar 40 de migranţi originari din ţări din Africa subsahariană au fost interpelaţi.

Aceste persoane care încercau să ajungă în Insulele Canare, în Spania, situate la aproximativ 100 de kilometri de Tarfaya, au fost plasate în carantină, urmând să fie testate pentru noul coronavirus, potrivit MAP.

O anchetă a fost deschisă pentru a ‘stabili circumstanţele’ acestei tentative de migrare, au indicat autorităţile marocane.

Citește și : Protestele din Israel îl ‘distrează’ pe Benjamin Netanyahu, susţine fiul său

Situat la limita de nord-vest a Africii, Marocul este o ţară de tranzit pentru mulţi migranţi care încearcă să ajungă în Europa, prin Mediterana sau Oceanul Atlantic.

În 2019, aproximativ 74.000 de încercări de ‘imigrare ilegală’ din Maroc în Spania vecină au fost dejucate, potrivit autorităţilor de la Rabat.