DISTRIBUIȚI
Sefa Karacan - Anadolu Agency

Rusia a înregistrat marţi un nou salt de peste 10.000 de noi cazuri de coronavirus detectate în ultimele 24 de ore, pentru a treia zi consecutivă, şi se confruntă cu cea mai rapidă progresie a pandemiei în Europa, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit statisticilor oficiale, 10.102 cazuri noi au fost înregistrate marţi, cu câteva sute mai puţin decât cele raportate în precedentele două zile. Rusia a raportat până în prezent 155.370 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 1.451 de decese asociate maladiei COVID-19.


Citeşte şi: Un avion PLIN cu ajutoare medicale S-A PRĂBUŞIT în Somalia. TOŢI cei aflaţi la bord au murit!

Prim-ministrul Mihail Mişustin a anunţat joi că a fost testat pozitiv cu COVID-19. „Se simte bine, în general”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al cabinetului său, Boris Beliakov.

Tratamentul administrat prim-ministrului rus se desfăşoară „aşa cum a fost prevăzut” într-un spital public, a mai spus Boris Beliakov, adăugând că Mihail Mişustin „conversează activ cu colegii lui la telefon”.

Într-o perioadă în care multe ţări europene adoptă măsuri ce vizează ieşirea progresivă din izolare, Rusia se confruntă cu o progresie a pandemiei, mult mai rapidă decât în oricare altă parte a Europei. Marea Britanie a raportat luni doar 4.000 de cazuri suplimentare.

Rata de mortalitate rămâne însă scăzută în Rusia în raport cu cele înregistrate în ţări precum Italia, Spania şi Statele Unite. Autorităţile de la Moscova afirmă că acest fapt se datorează închiderii rapide a graniţelor, celor peste 4 milioane de teste efectuate şi unei monitorizări stricte a persoanelor infectate. Există însă şi anumite voci care au pus sub semnul întrebării validitatea statisticilor anunţate.

Citeşte şi: Antiaeriana siriană a interceptat mai multe rachete israeliene

Potrivit unei numărători realizate de AFP, Rusia se clasează pe locul al 18-lea în topul ţărilor cu cele mai multe decese cauzate de noul coronavirus şi pe locul al şaptelea în clasamentul numărului de cazuri detectate.

Cu toate acestea, Rusia se pregăteşte să ridice progresiv, începând din 12 mai, măsurile ce vizează izolarea populaţiei la domiciliu.