DISTRIBUIȚI
Reuters

Coronavirusul constituie un ‘semnal de alarmă’ pentru lumea întreagă şi a acuza pe unul sau pe altul ‘nu face decât să fie agravat dezastrul’, a declarat luni ministrul chinez de externe, Wang Yi, la câteva zile după o confruntare la nivel de declaraţii între Beijing şi Washington în cadrul Adunării Generale a ONU, potrivit France Presse, scrie agerpres.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Beijingul că a lăsat ‘virusul chinezesc’, o formulă ce irită China, să ‘infecteze lumea’. Ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun, a reproşat Statelor Unite ‘propagarea unui virus politic’ în Adunarea Generală.


Vezi și : Aleksei Navalnîi confirmă vizita lui Merkel

Unele ţări au ‘transformat acest spaţiu solemn, aşa cum este ONU, într-un spaţiu de reprezentare pentru a-şi servi propria politică şi propriile interese’, a afirmat şeful diplomaţiei chineze, exprimându-se la un forum luni la Beijing.

‘Nu avem altă opţiune decât să lucrăm împreună şi să ne ajutăm unii pe alţii’, a declarat Wang în cursul acestui eveniment co-organizat de Asociaţia chineză pentru diplomaţie publică.

Citește și : Armenia cere la CEDO măsuri împotriva Azerbaidjanului

‘Aşa cum a subliniat secretarul general (Antonio) Guterres, această epidemie nu este doar un semnal de alarmă, ci şi un exerciţiu pe timp de criză’, a apreciat ministrul de externe chinez.

‘În faţa unor astfel de provocări globale, cum ar fi epidemia de COVID-19, dacă rămânem doar pe calea noastră sau dacă ne tratăm vecinii ca pe nişte duşmani, aceasta nu va face decât să înrăutăţească dezastrul’, a adăugat el.