DISTRIBUIȚI
GuideWithMe

O nouă încercare de a pune capăt unei crize politice în micul land german Turingia care a avut răsunet la nivel naţional ar putea fi afectată de epidemia de coronavirus, notează marţi DPA, scrie agerpres.

Parlamentul din Turingia urmează să facă un nou pas miercuri în alegerea unui nou premier de land, dar alegerile vor fi amânate dacă se confirmă că unul dintre parlamentari este infectat cu noul virus, a anunţat preşedinta legislativului de la Erfurt, Birgit Keller.


Citește și : ONU cere UE să asigure mai mult sprijin Greciei în faţa valului de migranţi şi refugiaţi

Parlamentarul de la Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a fost plasat în carantină după ce a mers într-o vacanţă la schi în Italia cu un bărbat de 57 de ani din Turingia care s-a dovedit că era infectat.

În cazul unui rezultat pozitiv al testului, nu poate fi exclus că parlamentarul a infectat şi alţi deputaţi, a spus Keller.

Organizarea unei sesiuni parlamentare în aceste condiţii ar putea fi riscantă pentru alte persoane, a notat ea, adăugând: „Luăm situaţia în serios”.

Rezultatul testului este aşteptat marţi seară.

Prima încercare a parlamentului de a alege un nou premier de land la începutul lunii februarie s-a încheiat cu scandal după alăturarea controversată a membrilor CDU extremei drepte Alternativa pentru Germania (AfD) pentru a sprijini un candidat.

Votul a aruncat partidul conservator al cancelarului Angela Merkel într-o criză, şefa CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, anunţându-şi surprinzător demisia.

Citește și : Trump acceptă propunerea lui Putin privind o reuniune a Consiliului de Securitate ONU

Premierul de land anterior Bodo Ramelow, de la partidul de extremă stânga Die Linke, aspiră la un alt mandat, dar nu se ştie dacă suficient de mulţi membri ai CDU vor fi pregătiţi să-l sprijine pentru a-i asigura victoria.

Ramelow se confruntă cu un nou contracandidat pentru postul de premier – Bjoern Hoecke de la dreapta radicală a AfD, Der Fluegel (Aripa).