DISTRIBUIȚI
CNN

Doi congresmeni americani au fost infectaţi cu noul coronavirus, devenind primii membri ai Congresului SUA care sunt testaţi pozitiv pentru Covid-19, în timp ce pandemia se răspândeşte în Statele Unite, relatează AFP, potrivit agerpres.

Reprezentantul republican Mario Diaz-Balart (foto stânga) a anunţat pe Twitter că a început să prezinte simptome sâmbătă, la o zi după ce se autoizolase la Washington.


Citește și : Turcia închide frontierele terestre cu Grecia şi Bulgaria pentru tranzitul persoanelor

„Mă simt mult mai bine”, a scris Diaz-Balart într-un mesaj difuzat pe Twitter miercuri seara. ”Cu toate acestea, este important ca toată lumea să ia în serios aceasta şi să urmeze recomandările Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor pentru a evita îmbolnăvirea şi a reduce răspândirea acestui virus”, a scris congresmanul american.

În Utah, reprezentantul democrat Ben McAdams (foto dreapta) este al doilea congresman care a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

După ce am avut un frison sâmbătă seara, când m-am întors de la Washington, ”simptomele mele s-au agravat, am avut febră, tuse uscată, respiraţie dificilă şi mă aflu în carantină” la domiciliu, a afirmat McAdams. El a adăugat că a făcut un test marţi şi că a primit un diagnostic pozitiv miercuri.

Citește și : Bilanțul epidemiei de coronavirus în Marea Britanie a ajuns la 71 de morți și 2626 de cazuri confirmate

Câţiva membri ai Congresului se află deja în carantină după ce au intrat în contact cu un bărbat care a participat la o conferinţă a conservatorilor, în apropiere de Washington, înainte ca acesta să fie testat pozitiv pentru Covid-19.

În Statele Unite au fost înregistrate peste 7.700 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 118 decese, potrivit Universităţii John Hopkins.