DISTRIBUIȚI
Daily Express

Ministerul Sănătăţii din Iran a anunţat sâmbătă 97 noi decese cauzate de noul coronavirus, urcând bilanţul oficial al epidemiei la 611 morţi în această ţară, una dintre cele mai afectate din lume, relatează AFP, potrivit agerpres.

Un număr de „1.365 noi cazuri de persoane contagiate au fost recensate în ultimele 24 de ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului sănătăţii, Kianouche Jahanpour, în cadrul unei conferinţe de presă televizate.


Citește și : Von der Leyen: Vom face tot ce este necesar pentru a sprijini europenii şi economia europeană

Numărul contagierilor cu noul coronavirus în Iran se cifrează deja la 12.729. Peste 4.300 de persoane au fost declarate vindecate.

Potrivit lui Jahanpour, 97 de persoane au murit de Covid-19, în acest interval, urcând la 611 numărul deceselor cauzate de această pneumonie virală de la detectarea sa în Iran la 19 februarie.

Cu 347 noi cazuri, provincia Teheran a înregistrat cel mai mare număr de contagieri, urmată de Ispahan cu 155 şi Alborz cu 134 de cazuri.

Autorităţile iraniene depun eforturi pentru a combate răspândirea noului coronavirus în Iran, una din ţările cele mai afectate de epidemia de pneumonie virală, după China şi Italia.

Citește și : Rusia îşi va reduce legăturile aeriene cu UE, Norvegia şi Elveţia

Mai mulţi deputaţi, oficiali guvernamentali sau foşti responsabili au fost contaminaţi, iar unii dintre aceştia au murit.