DISTRIBUIȚI

Un jurnalist filipinez care a relatat pentru o agenţie internaţională de presă despre campania de combatere a drogurilor lansată de către preşedintele Rodrigo Duterte a fost împuşcat mortal în estul Filipinelor, a anunţat joi poliţia locală, transmite dpa, potrivit agerpres.

În vârstă de 58 de ani, Jesus Malabanan a fost împuşcat în cap şi declarat decedat miercuri seară la sosirea la spitalul din Calbayog, oraş aflat la 482 kilometri sud-est de Manila.


Citeşte şi: Danemarca reintroduce restricţiile antiepidemice – Black News

Malabanan era reporter pentru un cotidian filipinez de limbă engleză şi pentru o televiziune de ştiri din Manila. De asemenea, el era corespondent local pentru agenţia de presă Reuters, care în 2018 a câştigat Premiul Pulitzer, categoria reportaj internaţional, pentru ”relatarea neobosită care a expus campania de ucideri brutale din spatele războiului contra drogurilor al preşedintelui Rodrigo Duterte”.

Jurnalistul se uita la televizor într-un mic magazin deţinut de familia sa în Calbayog atunci când a fost împuşcat de un bărbat neidentificat, care ulterior a fugit cu o motocicletă condusă de un alt suspect, conform poliţiei.

Colegii lui Jesus Malabanan au declarat că acesta primise ameninţări cu moartea.

Citeşte şi: Bradul de Crăciun din faţa sediului Fox News a fost INCENDIAT – Black News

”Jesus a ajutat mult Reuters cu relatări despre războiul contra drogurilor”, a spus Manny Mogato, fost corespondent al agenţiei de presă Reuters şi membru al echipei care a câştigat Premiul Pulitzer în urmă cu trei ani.

Malabanan este al 22-lea jurnalist ucis în Filipine după ce Rodrigo Duterte a devenit preşedinte, în 2016, potrivit unui bilanţ publicat de Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din ţara sud-est asiatică.