DISTRIBUIȚI
Daily Express

Coreea de Nord a făcut cunoscut vineri că este în continuare deschisă dialogului cu Statele Unite după ce preşedintele american, Donald Trump, a anulat summitul dintre cele două ţări, o decizie „extrem de regretabilă” potrivit Phenianului, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Reiterăm Statelor Unite hotărârea noastră de a ne aşeza faţă în faţă, în orice moment şi în orice mod ar fi, pentru a rezolva problema”, a declarat Kim Kye Gwan, prim-viceministru de externe, într-un comunicat dat publicităţii de agenţia oficială KCNA.


Citește și : Trump: Summitul cu Kim Jong Un nu va mai avea loc

Donald Trump a anunţat joi că i-a transmis o scrisoare deschisă liderului Coreei de Nord, Kim Jong Un, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore, invocând ‘ostilitatea deschisă’ manifestată în ultimele declaraţii ale regimului de la Phenian.

Şeful statului american a avertizat Coreea de Nord împotriva oricărui act ‘iresponsabil’, dând totodată asigurări că va continua campania de ‘presiune maximă’ asupra acestei ţări.

Citește și : Venezuela: Preşedintele Nicolas Maduro a depus jurământul