DISTRIBUIȚI
Forbes.ro

Coreea de Sud a anunţat vineri că începând de săptămâna viitoare va solicita un test PCR negativ cetăţenilor străini care vor să intre pe teritoriul său, în contextul creşterii numărului de contagieri atât în afara cât şi în interiorul aceste ţări asiatice, relatează EFE, potrivit agerpres.

Cetăţenii străini care vor să intre în Coreea de Sud pe cale aeriană vor trebui să prezinte începând cu 8 ianuarie un test PCR negativ realizat cu 72 de ore înainte de îmbarcare, potrivit Agenţiei Coreene pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KDCA).


Citește și : Bilanţul armatei israeliene în 2020: 50 de ţinte lovite ‘împotriva frontului sirian’ şi 300 în Gaza

Pentru străinii care intră în ţară pe cale maritimă măsura va intra în vigoare din 15 ianuarie.

De la jumătatea anului trecut Coreea de Sud obligă orice cetăţean, indiferent de naţionalitate, care intră pe teritoriul său să efectueze un test PCR la intrarea în ţară şi să se izoleze timp de 14 zile, o măsură ce rămâne în vigoare şi în continuare.

Coreea de Sud este una dintre ţările care a reuşit să controleze cel mai bine pandemia, deşi în ultimele luni s-a confruntat cu un val de contagieri mai amplu decât cel din primăvară, înregistrând în jur de 1.000 de cazuri zilnice cu noul coronavirus.

Acestora li se adaugă şi raportarea a cinci persoane purtătoare a noii tulpini de SARS-CoV-2, detectat prima oară în Marea Britanie şi care aparent are o capacitate mai mare de contagiere.

Citește și : Franţa a efectuat peste trei milioane de teste pentru diagnosticarea coronavirusului în săptămâna Crăciunului

Din acest motiv au fost suspendate zborurile directe între Marea Britanie şi Coreea de Sud, o măsură care se va menţine până cel puţin la jumătatea lunii ianuarie.

În total, această ţara asiatică a înregistrat 61.700 de contagieri şi 917 de decese de COVID-19.