DISTRIBUIȚI
Free Malaysia Today

Coreea de Sud va investi peste 100 de milioane de dolari pentru a dezvolta un sistem care poate detecta şi distruge dronele, au transmis marţi autorităţile de la Seul, după descoperirea mai multor drone-spion infiltrate de Phenian pe teritoriul Coreei de Sud, relatează The Straits Times, scrie mediafax.

Sistemul anti-drone face parte din setul de măsuri luate de Seul pentru a-şi moderniza forţele armate cu scopul descurajării agresivităţii regimului de la Phenian.


Citește și : Avocat: Premierul Johnson va acţiona în consecinţă dacă Curtea Supremă decide că suspendarea parlamentului a fost ilegală

O dronă nord-coreeană a fost descoperită în anul 2017 pe teritoriul Coreei de Sud.

Oficialii de la Seul au declarat că din dronă au recuperat aproximativ 550 de imagini ale unei baze unde sunt amplasate elemente ale sistemului american antirachetă.

În 2014, o dronă nord-coreeană s-a prăbuşit după misiuni de recunoaştere în Coreea de Sud, în cadrul cărora a zburat pe deasupra Casei Albastre, reşedinţa oficială a preşedintelui sud-coreean, au transmis autorităţile de la Seul.

Citește și : Aproximativ 153.000 de sirieni s-au întors în ţara lor după redeschiderea postului de frontieră cu Iordania