DISTRIBUIȚI
afp

Coreea de Sud şi Statele Unite îşi vor desfăşura manevrele militare anuale săptămâna care urmează, dar la scară redusă din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat duminică o sursă oficială sud-coreeană, citată de AFP, potrivit agerpres

Acest al nouălea exerciţiu, care începe luni, ar putea provoca furia Coreei de Nord, care consideră de mult timp aceste manevre ca pregătiri pentru o invazie.


Citește și : Călătoriile neesenţiale în străinătate, interzise până la 18 aprilie în Belgia

„Viitoarea pregătire anuală este o simulare computerizată de comandament şi este strict de natură defensivă”, a indicat statul-major comun sud-coreean într-un comunicat.

Aceste manevre au loc după instalarea preşedintelui Joe Biden la Casa Albă şi într-un context în care dialogul dintre Washington şi Phenian este la punct mort după eşecul summitului de la Hanoi dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi fostul preşedinte american Donald Trump, în februarie 2019.

Citește și : Legea electorală promovată de China este ‘un atac direct’ la adresa autonomiei Hong Kong-ului (Washington)

În prezent, sunt circa 30.000 de soldaţi americani staţionaţi în Coreea de Sud. Zeci de mii de soldaţi sud-coreeni participă la aceste manevre anuale.

Experţii sunt de părere că Phenianul se va folosi de aceste manevre pentru a lansa noi provocări la adresa Washingtonului pentru a testa administraţia Biden.