DISTRIBUIȚI

Premierul sud-coreean Kim Boo-kyum a declarat joi că guvernul va forma un organism consultativ cu coordonare civilă pentru a obţine un consens social în legătură cu interzicerea consumului de carne de câine, relatează agenţia de presă Yonhap, potrivit agerpres.

Prim-ministrul a făcut această declaraţie la o întâlnire pentru coordonarea politicilor guvernamentale, pe care a prezidat-o, spunând că ministerele relevante ar trebui să depună eforturi active pentru a face o evaluare a situaţiei şi pentru a analiza diversele opinii din spaţiul public în legătură cu această controversată practică.


Citeşte şi: Firma lui Hunter Biden a ajutat o companie chineză să achiziționeze o mină bogată de cobalt. Valoarea afacerii se apropie de 4 miliarde de dolari! – Black News

„Vom forma un organism consultativ public-privat condus de reprezentanţi ai societăţii civile şi vom obţine un consens social”, a declarat Kim Boo-kyum.

„Controversa privind consumul de carne de câine nu este nouă. Ea persistă de peste 30 de ani, de la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988”, a adăgat el.

„În contextul creşterii semnificative a numărului de gospodării care au animale de companie şi a interesului opiniei publice pentru drepturile şi bunăstarea animalelor, există tot mai multe apeluri împotriva ideii de a vedea consumul de carne de câine ca parte a unei culturi gastronomice tradiţionale”, a mai spus premierul.

Întâlnirea de joi a survenit după ce preşedintele ţării, Moon Jae-in, a atras atenţia asupra nevoii „de a analiza cu atenţie posibilitatea interzicerii consumului de carne de câine”, în cadrul unei întrevederi cu şeful guvernului în septembrie.

Activiştii pentru drepturile animalelor au condamnat această practică, spunând că este barbară, în timp ce alte voci afirmă că oamenii ar trebui să aibă libertatea de a alege ceea ce mănâncă.

Citeşte şi: Mexicul scoate armata împotriva cartelurilor de droguri – Black News

Moon Jae-in este un cunoscut iubitor de câini, având mai mulţi în complexul prezidenţial.

La începutul lunii noiembrie, un sondaj Realmeter a arătat că 48,9% din populaţie se opune interzicerii prin lege a consumului de carne de câine, în timp ce 38,6% susţine măsura.

Legea pentru Protecţia Animalelor din Coreea de Sud are ca scop prevenirea sacrificării în chinuri a câinilor şi pisicilor, dar nu interzice consumul de carne de câine.