DISTRIBUIȚI
Yonhap, via Associated Press

Coreea de Sud a anunţat vineri impunerea carantinei obligatorii pentru toate persoanele venite din Europa, după ce numărul cazurilor de coronavirus importate l-a depăşit pe cel din ţară, transmite agenţia EFE, scrie agerpres.

Înaintea extinderii pandemiei în Europa, Coreea de Sud era ţara cea mai afectată după China, dar între timp ea a reuşit să pună sub control această epidemie. Din cele 87 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate joi în Coreea de Sud, peste 60 sunt importate.


Citește și : Guvernatorul Lombardiei cere intervenția armatei

Prin urmare, începând de duminică toate persoanele venite din Europa vor fi supuse unui test pentru coronavirus. Chiar dacă testul este negativ, aceste persoane vor trebui să respecte o perioadă de carantină de 14 zile la domiciliu, iar acelea care nu au un domiciliu fix în Coreea de Sud vor rămâne în carantină instituţionalizată.

Coreea de Sud are în prezent 8.652 de cazuri de coronavirus confirmate, dintre care 6.325 sunt active, şi 94 de decese. Principalele focare sunt oraşul Daegu împreună cu provincia Gyeongsang, unde s-au înregistrat 86% din cazuri, dar şi zona capitalei Seul a fost afectată.

Această ţară a reuşit să stopeze extinderea epidemiei fără să ia măsuri drastice precum restricţii de circulaţie sau închiderea graniţelor, realizând în schimb o testare vastă pentru descoperirea cazurilor de coronavirus, în timp ce populaţia disciplinată a cooperat cu autorităţile respectând întocmai măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Citește și : 60% din populația Africii de Sud ar putea fi infectată cu SARS-CoV-2