DISTRIBUIȚI

Coreea de Sud a efectuat luni dimineaţă manevre implicând rachete balistice, ca răspuns la testul nuclear efectuat de Coreea de Nord, a relatat agenţia de presă Yonhap, citată de France Presse.

Armata sud-coreeană a întreprins un exerciţiu cu muniţie reală simulând un atac asupra poligonului nord-coreean de teste nucleare, lovind „ţinte convenţionale în Marea Japoniei”, a indicat Yonhap, citând Statul Major interarme sud-coreean.


„Exerciţiul a intervenit ca răspuns la cel de-al şaselea test nuclear al Coreii de Nord şi a implicat o rachetă balistică de tipul Hyunmoo-2A sud-coreeană şi avioane de vânătoare F-15K”, potrivit agenţiei de presă citate. Racheta Hyunmoo-2A are o rază de acţiune de 300 km.

În cursul acestui exerciţiu, conform agenţiei de presă Yonhap, o rachetă balistică sol-sol Hyunmoo-2A şi o rachetă aer-sol SLAM-ER cu rază lungă de acţiune, lansate de avioane F-15, şi-au atins ţintele cu precizie.

Armata sud-coreeană a indicat că ţintele alese s-au aflat la o distanţă echivalentă cu cea a poligonului de teste nucleare nord-coreene de la Punggyeri, în nord-estul Coreii de Nord.

Regimul de la Phenian a declarat că a testat duminică o bombă cu hidrogen cu o putere mult mai mare decât cele experimentate la testele nucleare anterioare – „un succes perfect”, potrivit televiziunii nord-coreene.