DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat marţi „război” coronavirusului, iar agenţiile guvernamentale se află în stare de alertă permanentă, în condiţiile în care în ţară au fost raportate aproape 5.000 de cazuri de îmbolnăviri, relatează AFP, potrivit agerpres.

Coreea de Sud a înregistrat în ultimele zile un număr mare de cazuri noi, ceea ce a dus la anularea sau amânarea mai multor evenimente culturale şi sportive, în timp ce vacanţele au fost prelungite cu trei săptămâni în şcoli şi creşe.


Citește și: Inculpat pentru corupție, Netanyahu a câștigat alegerile din Israel: ‘Cea mai mare victorie din viaţă’

Moon a declarat că guvernul său va injecta peste 22,5 miliarde de euro pentru a ajuta economia să facă faţă acestei situaţii „grave”.

„Întreaga ţară a intrat într-un război împotriva bolii infecţioase”, a declarat preşedintele de centru-stânga, care a ordonat anumitor agenţii guvernamentale să lucreze 24 de ore din 24.

477 de cazuri noi au fost anunţate marţi de Centrele coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC) în primul lor bilanţ zilnic, numărul total al cazurilor ajungând la 4.812 în ţară.

Au fost anunţate de asemenea două noi decese. În total, 28 de persoane au murit după ce au contractat coronavirusul.

Citește și: Serviciile de securitate americane se tem de actorii străini: ‘Pot influența alegerile din SUA!’

Coreea de Sud este a doua cea mai afectată ţară de coronavirus după China şi, de câteva zile, ţara cu cel mai mare număr de cazuri noi.

Din cele 4.812 cazuri înregistrate în Coreea de Sud, aproape 90% se găsesc în oraşul Daegu şi în provincia vecină Gyeongsang de Nord (Gyeongsangbuk-do), potrivit KCDC.

Coreea de Sud a verificat până acum starea de sănătate a peste 190.000 de persoane.