DISTRIBUIȚI
AFP/Getty

Coreea de Sud, ţară care nu a limitat mobilitatea cetăţenilor săi în pofida epidemiei de coronavirus şi care a reuşit să stabilizeze curba noilor contagieri, şi-a reînnoit apelul la menţinerea distanţării sociale pentru a evita o relansare a cazurilor, relatează EFE, scrie agerpres.

Coreea de Sud a raportat luni 64 de noi cazuri depistate duminică, însă nu a mai înregistrat peste 200 contagieri zilnice din 12 martie.


Citește și : Rusia va monitoriza situaţia coronavirusului cu ajutorul telefoniei mobile

Deşi a fost considerată la un moment dat a doua ţară din lume cea mai afectată de noul coronavirus, autorităţile fac eforturi de stăvilire şi de evitare a unor noi focare necontrolate, în principal în jurul capitalei Seul, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării.

Guvernul a adoptat restricţii severe, iar sistemul naţional de alertă prin telefon transmite mesaje populaţiei pentru a nu lăsa garda jos.

Mesajul trimis luni a fost tranşant, cerând cetăţenilor să păstreze o distanţă de doi metri la locurile de muncă, să evite să ia masa împreună cu alte persoane, să evite spaţiile comune, să nu se ducă la serviciu în caz de apariţie a simptomelor şi să se îndrepte direct spre casă după încheierea zilei de lucru, în următoarele două săptămâni.

Citește și : Guvernul britanic este gata să impună măsuri mult mai stricte pentru combaterea epidemiei

Cu 64 de contagieri detectate duminică, Coreea de Sud numără în total 8.961 de îmbolnăviri, dintre care 5.684 active (cu 200 mai puţin decât în ajun), 3.166 cazuri de vindecare (257 externaţi duminică) şi 111 decese legate de acest patogen (7 duminică), potrivit Centrului pentru Prevenirea Bolilor Contagioase din Coreea (KCDC).