DISTRIBUIȚI
planobrazil.com

Coreea de Sud a revocat licenţele pentru două organizaţii ce lansau în mod regulat pliante de propagandă cu ajutorul baloanelor cu heliu de-a lungul frontierei cu Coreea de Nord, informează vineri dpa, scrie agerpres.

Licenţele pentru organizaţia Fighters for a Free North Korea (FFNK, Luptători pentru o Coree de Nord liberă) şi pentru Centrul de Educaţie Kuensaem au fost revocate, a anunţat vineri, la Seul, Ministerul pentru Reunificare.


Citește și : India a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de infecţii cu noul coronavirus

Potrivit ministerului, cele două organizaţii „au obstrucţionat grav politica de unificare a guvernului” prin distribuirea de pliante şi prin alte acţiuni, precum şi punând în pericol securitatea locuitorilor de lângă frontieră şi amplificând tensiunile din peninsulă.

Activiştii au stârnit recent furia guvernului nord-coreean după ce au lansat 500.000 de pliante de-a lungul frontierei, din baloane cu heliu. După aceasta, Phenianul a rupt toate canalele de comunicare cu Sudul şi a aruncat în aer oficiul de legătură de lângă frontieră, chiar dacă mai târziu a decis să se abţină de la acţiuni militare.

Organizaţiile sunt conduse de doi fraţi, Park Sang Hak şi Park Jun Oh, care sunt refugiaţi din Coreea de Nord.

Citește și : Trump nu a exclus ‘nimic’ în ceea ce priveşte China

Scopul lansărilor lor frecvente de baloane, destul de controversate inclusiv în Coreea de Sud, este de a-i îndemna pe nord-coreeni să răstoarne regimul comunist.

Fără licenţă, aceste organizaţii nu pot accesa mijloace financiare pentru activismul lor.

Apărători ai activiştilor invocă libertatea de exprimare şi fac apel la organizaţia americană non-profit Human Rights Foundation (Fundaţia pentru Drepturile Omului).