DISTRIBUIȚI
The Diplomat

Coreea de Nord şi-a înăsprit măsurile de control împotriva coronavirusului de-a lungul graniţei cu Coreea de Sud, a relatat duminică agenţia de ştiri Yonhap, preluată de DPA, potrivit agerpres

Phenianul ridică un zid în apropierea graniţei şi a liniei de demarcaţie militară, a precizat Yonhap, citând două media oficiale nord-coreene.


Citește și : Negociatorii UE şi Regatului Unit pentru Brexit au reluat discuţiile în persoană

Coreea de Nord ia de asemenea măsuri şi în zonele de coastă pentru a opri ca virusul să ajungă pe teritoriul său pe mare, au transmis televiziunea (KCBS) şi agenţia de ştiri (NCNA) oficiale de la Phenian.

„Reacţionăm ferm pentru a nu permite transmiterea virusului prin deşeurile de pe mare”, a precizat KCBS, citată de Yonhap.

Coreea de Nord, cea mai izolată ţară din lume, nu a raportat până acum niciun caz oficial intern de coronavirus, dar şi-ar fi intensificat recent măsurile de protecţie sanitară.

Serviciul sud-coreean de informaţii, NIS, susţine că liderul nord-coreean Kim Jong Un ia „măsuri iraţionale” împotriva pandemiei, potrivit unor parlamentari care au primit un raport din partea agenţiei în această săptămână.

Citește și : Zeci de arestări în timpul unui protest împotriva restricţiilor la Londra

Agenţi ai NIS au raportat că Kim Jong Un ar fi interzis pescuitul şi producţia de sare de teamă că apa sărată este contaminată cu coronavirus, deciziile fiind dăunătoare pentru economia şi aşa fragilă a ţării.

NIS a mai precizat că hackeri nord-coreeni încearcă să atace laboratoare sud-coreene care fac cercetări privind vaccinul.