DISTRIBUIȚI
Israel National News

Coreea de Nord a lansat duminică un nou atac la adresa Washingtonului, pe care îl acuză că duce o „politică ostilă” şi a respins orice dialog pe dosarul nuclear atât timp cât SUA nu îşi schimbă atitudinea”, informează AFP, potrivit agerpres.

La încheierea unei zile de consultări sâmbătă, în Suedia, care a reprezentat prima încercare de dialog după luni de impas diplomatic şi escaladare militară, reprezentanţii americani şi nord-coreeni s-au despărţit fără rezultate.


Citește și : Un fost director al CIA îşi exprimă îndoielile privind ‘stabilitatea’ SUA sub Trump

Phenianul „nu este interesat de desfăşurarea unor negocieri la fel de dezgustătoare ca acestea atât timp cât SUA nu vor lua măsuri concrete pentru a pune capăt politicii lor ostile”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene citat de agenţia oficială de presă KCNA.

„Soarta dialogului SUA-Coreea de Nord este în mâinile Washingtonului şi termenul limită este la sfârşitul anului”, a adăugat oficialul nord-coreean.

La Stockholm, emisarul nord-coreean Kim Myong Gil a pus pe seama SUA eşecul discuţiilor, apreciind că partea americană nu a adus „nimic la masa negocierilor”. În schimb, Washingtonul a estimat că discuţiile au fost bune, exprimându-şi disponibilitatea continuării lor şi afirmând că a acceptat invitaţia Suediei de a relua discuţiile peste două săptămâni.

„Ipoteza unei noi întâlniri este nefondată”, a replicat duminică un purtător de cuvânt nord-coreean.

Citește și : Turcia îşi întăreşte efectivele militare la frontiera cu nordul Siriei