DISTRIBUIȚI
iStock

Coreea de Nord rămâne o ”ameninţare extraordinară” la aresa regiunii, consideră un oficial de rang înalt de la Pentagon, după ce Phenianul a demolat biroul de legătură intercoreean, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Aşa cum au arătat în mod clar evenimentele din ultimele zile, Coreea de Nord continuă să reprezinte o ameninţare extraordinară la adresa regiunii, care ne cere o atenţie permanentă”, a declarat joi pentru presă însărcinatul cu strategia în regiunea indo-pacifică David Helvey..


Citește și : Scoţia va trece la o nouă etapă de relaxare

”Este dificil să spunem ce se va întâmpla în zilele şi săptămânile următoare, dar cred că este important să spunem că noi rămânem atenţi faţă de orice tip de ameninţare şi provocare”, a adăugat oficialul de la Departamentul american al Apărării.

Phenianul a distrus marţi biroul de legătură intercoreean situat pe teritoriul nnord-coreean, unul dintre simbolurile destinderii în peninsulă, alimentând astfel tensiuni, după săptămâni de atacuri verbale la adresa Coreei de Sud.

Această demolare a concretizat ameninţări ale lui Kim Yo Jong, puternica soră mai mică a dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, care a aemninţat în weekend cu transformarea în ruine a acestei instituţii ”inutile”.

Întrebat despre îndemnuri la o consolidare a prezenţei militare americane în zona peninsulei coreene şi la o reluare a exerciţiilor militare – suspendate cu scopul de a facilita negocieri între Washington şi Phenian, în prezent moarte, Helvey a rămas prudent.

”Nu vreau să mă pronunţ cu privire la decizii care ar putea să fie luate”, a răspuns el.

Citește și : Trump denunță deciziile ‘oribile şi orientate politic’ ale Curţii Supreme a SUA

”Însă acesta este unul dintre lucrurile despre care discutăm în permanenţă cu aliaţii sud-coreeni”, a spus el.

”Iar pentru a fi onest, este un lucru care ajută la apărarea intereselor noastre şi la menţinearea păcii şi stabilităţii în regiunea indo-pacifică”, a declarat Helvey.