DISTRIBUIȚI

Autorităţile din Coreea de Nord au raportat marţi un număr total de circa 3 milioane de persoane cu „febră”, confirmând răspândirea în continuare a ceea ce se crede că ar fi infecţii cu coronavirus care nu au fost însă identificate din cauza lipsei capacităţii de testare, informează DPA, potrivit agerpres.

Cea mai recentă cifră vine după ce autorităţile au înregistrat peste 134.510 de cazuri noi în 24 de ore până luni seara, potrivit relatărilor mass-media de stat care citează autorităţile pentru prevenirea epidemiei.


Citeşte şi: Ce se ascunde în spatele schimbărilor politicii SUA față de Cuba și Venezuela? – Black News

Potrivit experţilor, ţara nu dispune de suficiente capacităţi de testare pentru a stabili dacă persoanele sunt bolnave de COVID-19, de aceea raportează în schimb cazuri de „febră”.

Cifrele vin după ce Phenianul a confirmat oficial primele cazuri de infectare cu coronavirus, la 12 mai.

Până în prezent, 68 de persoane au murit şi 2,5 milioane de persoane s-ar fi vindecat, potrivit agenţiei oficiale de presă KCNA.

Puţine lucruri se cunosc despre situaţia sanitară din această ţară izolată, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) presupune că nu a fost lansată încă o campanie de vaccinare la nivel naţional.

Citeşte şi: Lituania anunţă retragerea ambasadorului din Rusia – Black News

Coreea de Nord a impus un lockdown. Cu toate acestea, guvernul nu a răspuns deocamdată la ofertele de acordare de vaccinuri şi materiale medicale din partea Coreei de Sud şi SUA, potrivit Seulului.

KCNA a relatat că Phenianul reuşeşte să „menţină situaţia stabilă şi să-şi accelereze dezvoltarea favorabilă”, subliniind că „ratele de morbiditate şi mortalitate la nivel naţional au scăzut drastic, iar numărul persoanelor care s-au vindecat a crescut”.