DISTRIBUIȚI
dpa

Coreea de Nord a fost invitată pentru prima oară să participe la Conferinţa pe teme de securitate de la Munchen, ce va avea loc în februarie, au anunţat joi organizatorii evenimentului, citaţi de AFP, potrivit agerpres.

Phenianul va fi reprezentat de viceministrul de externe, Kim Son Gyong, conform unui purtător de cuvânt.


Citeşte şi: Tragedie aviatică în Australia. Un avion plin cu americani S-A PRĂBUŞIT!

Printre responsabilii aşteptaţi la Munchen se află secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif şi omologul lor chinez Wang Yi.

Atât Iranul, cât şi Coreea de Nord sunt implicate în programe nucleare controversate şi se află în conflict cu Statele Unite din această cauză.

Phenianul a avertizat marţi, la Geneva, că ar putea căuta o ‘nouă cale’ pentru a-şi apăra interesele şi şi-ar putea accelera programul de înarmare după noile sancţiuni americane.

Citeşte şi: Yad Vashem, Memorialul din Ierusalim al victimelor Holocaustului

Deşi lista participanţilor nu a fost finalizată, se ştie deocamdată că din SUA vor mai fi prezenţi, pe lângă Mike Pompeo, secretarul Apărării, Mark Esper, şi lidera majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

În 2020, Conferinţa pe teme de securitate de la Munchen, desfăşurată anual începând din 1963, va avea loc într-un context de tensiuni puternice mai ales în Orientul Mijlociu.