DISTRIBUIȚI

Phenianul pare să dezvolte focoase pentru a străpunge scutul de apărare al Japoniei, a declarat marţi ministrul japonez al Apărării, care a subliniat că au existat traiectorii neregulate ale celor mai recente rachete lansate de Coreea de Nord, scrie Reuters, scrie news.ro .

Ministrul Takeshi Iwaya a declarat într-o conferinţă de presă că Japonia este convinsă că rachetele erau noi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.


Citește și : Boris Johnson: Iranul are ocazia să reia dialogul și să înceteze comportamentul distrugător din regiune

Recentele teste efectuate de Phenian pentru noile rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au alimentat îngrijorarea Japoniei chiar dacă preşedintele american Donald Trump a catalogat lansările drept neimportante.

Iwaya şi alţi oficiali japonezi au declarat în ultimele zile că decizia Seulului de a pune capăt pactului militar cu Tokyo este una „iraţională”, având în vedere că ameninţarea dinspre Coreea de Nord este tot mai mare.

Japonia şi SUA au distrugătoare Aegis în Marea Japoniei armate cu rachete de interceptare create să distrugă focoase.

În plus, Japonia plănuieşte să construiască două baze terestre Aegis pentru a-şi consolida sistemul antirachetă.

Marţi, un oficial sud-coreean a anunţat că o analiză detaliată a celor mai recente lansări efectuate de Coreea de Nord este în desfăşurare cu Statele Unite.

Citește și : Trump consideră că BoJo va fi un premier foarte bun: ‘Am așteptat șase ani să devină prim-ministru’