DISTRIBUIȚI
XINHOA

Coreea de Nord şi-a exprimat sâmbătă susţinerea faţă de decizia Chinei de a impune noi prevederi legislative în domeniul securităţii naţionale în Hong Kong, calificând-o drept „un pas legitim” pentru a proteja securitatea statului, transmite Reuters, potrivit agerpres.

„Întrucât Hong Kong este o chestiune ce ţine în totalitate de afacerile interne ale Chinei, nicio ţară sau forţă nu au dreptul să afirme ceva despre această problemă”, a declarat un reprezentant al ministerului de externe de la Phenian pentru agenţia de presă nord-coreeană KCNA.


Citește și : Brazilia devansează Spania și urcă pe locul al cincilea în privinţa deceselor de COVID-19

„Ne opunem şi respingem categoric ingerinţele externe ce dăunează securităţii şi dezvoltării sociale şi economice ale Hong Kong-ului”, conform sursei citate.

Reacţia autorităţilor nord-coreene survine după ce parlamentul chinez a adoptat în cursul acestei săptămâni o nouă lege de securitate naţională în privinţa Hong Kong-ului, despre care unii afirmă că ar putea restricţiona libertăţile cetăţenilor din fosta colonie britanică.

Coreea de Nord şi-a exprimat susţinerea faţă de Beijing împotriva protestelor din Hong Kong, sprijinind de asemenea politica Chinei „o ţară, două sisteme”.

Citește și : Trump: SUA încetează relaţia cu OMS