DISTRIBUIȚI

Coreea de Nord avertizează că va lua „contramăsuri militare copleşitoare” împotriva provocărilor deliberate ale vecinilor din Sud. Tensiunile dintre cele două state au rămas la cote înalte pe fondul repetatelor teste efectuate de Nord în ultima săpămână, informează mediafax.

Coreea de Nord îşi ameninţă vecinul din Sud cu represalii, după ce Coreea de Sud ar fi trimis avioane F-16 la graniţă, pe fondul repetatelor teste balistice ale Phenianului din ultima săptămână.


Citește și : Centrala nucleară ucraineană din Zaporojie a început deja să funcţioneze în baza standardelor ruseşti (responsabil instalat de Moscova la Energodar)

Nord-coreenii au lansat o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune în mare şi sute de cartuşe de artilerie în apropierea graniţei cu Sudul.

„De asemenea, în viitor, armata noastră nu va permite niciodată nicio provocare din partea inamicilor care să escaladeze tensiunea militară din Peninsula Coreeană, ci va lua contramăsuri militare amănunţite şi copleşitoare”, a declarat un oficial militar din armata nord-coreeană.

Oficialii de la Seul au făcut apel la calm şi i-au îndemnat pe vecini la dialog pentru a detensiona relaţiile bilaterale şi a găsi o soluţie de compromis unanim acceptată de ambele tabere.

Citește și : O centrală electrică din oraşul rus Belgorod a luat foc după un atac ucrainean