DISTRIBUIȚI

Coreea de Nord a criticat recentul acord dintre Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia privind consolidarea cooperării militare, considerându-l un mijloc de materializare a unui plan american de creare a unei alianţe militare precum NATO în regiune, informează mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord a declarat acest lucru la o întrebare adresată de KCNA, a relatat duminică agenţia de presă de stat.


Citește și : Lukaşenko amenință cu represalii militare împotriva oricui ar ataca Belarusul

„Realitatea arată în mod clar că scopul real al SUA de a răspândi zvonul despre ‘ameninţarea din partea Coreei de Nord’ este de a oferi o scuză pentru a obţine supremaţia militară asupra regiunii Asia-Pacific”, a declarat purtătorul de cuvânt, conform Reuters.

„Situaţia existentă necesită mai urgent consolidarea apărării ţării pentru a face faţă în mod activ agravării rapide a mediului de securitate”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Liderii Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei s-au întâlnit săptămâna trecută, în marja unui summit NATO, şi au convenit să exploreze mijloace suplimentare pentru a consolida „descurajarea extinsă” împotriva Coreei de Nord.

Citește și : Zelenski face apel la sprijin internaţional pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei după încheierea războiului