DISTRIBUIȚI
©Korean Central News Agency (KCNA) via REUTERS

Coreea de Nord a tras miercuri trei rachete balistice spre Marea Japoniei, la câteva ore după plecarea din regiune a preşedintelui american Joe Biden, venit în Asia, printre altele, pentru a-şi reafirma sprijinul pentru Seul şi Tokyo în faţa ameninţării nucleare a Phenianului, notează AFP, potrivit agerpres.

Statul major sud-coreean a indicat că aceste proiectile au fost lansate la orele 06.00 (marţi, 21.00 GMT), 06.37 şi 06:42 din Sunan, la periferia Phenianului, în direcţia Mării Japoniei, dar nu a precizat ce tipuri de rachete au fost.


Citeşte şi: ATAC ARMAT într-o şcoală din SUA! 14 copii şi un adult au fost ucişi! – Black News

Paza de coastă japoneză a evocat o „posibilă rachetă balistică” şi a cerut navelor să rămână departe de orice resturi căzute în mare.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a convocat imediat o reuniune a Consiliului de securitate naţională, au făcut cunoscut serviciile sale.

Regimul nord-coreean, sub sancţiunile Naţiunilor Unite pentru programele sale de armament, şi-a accelerat testele de rachete în ultimele luni, dând vina pe atitudinea „ostilă” a Statelor Unite.

El a testat o rachetă balistică intercontinentală în martie pentru prima dată din 2017. Iar serviciile sud-coreene şi americane de informaţii îl bănuiesc că plănuieşte un test nuclear iminent, care ar fi şi primul în cinci ani.

Citeşte şi: Situaţia din regiunea Lugansk ‘se înrăutăţeşte din oră în oră’ – Black News

Guvernul american a spus în ultimele zile că se aşteaptă la o „provocare” din partea Phenianului în timpul sau imediat după vizita lui Joe Biden, care a încheiat marţi seară un turneu în Coreea de Sud şi Japonia.

În timpul vizitei la Seul, preşedintele american şi noul său omolog sud-coreean, Yoon Suk-yeol, au discutat, potrivit acestuia din urmă, despre intensificarea exerciţiilor militare comune, precum şi despre desfăşurarea în peninsulă de avioane de luptă sau de rachete „pentru a se pregăti pentru un atac nuclear”.