DISTRIBUIȚI
asia.nikkei.com

Coreea de Nord a lansat marţi dimineaţă două proiectile neidentificate din provincia Hwanghae de Sud, de pe coasta sa de est, informează agenţia sud-coreeană Yonhap, citând statul major al armatei sud-coreene, relatează Reuters, dpa şi AFP, potrivit agerpres.

Lansarea de marţi dimineaţă este cea de a patra în mai puţin de două săptămâni.


Citeşte şi: Cel puţin 14 morţi după ce un autocar a căzut într-o prăpastie în nordul Boliviei

Activitatea sporită este probabil legată de manevrele militare comune SUA-Coreea de Sud, notează dpa, pe care Phenian le priveşte ca pe o provocare şi o repetiţie pentru o invazie a Coreei de Nord.

Rezoluţiile ONU îi interzic Coreei de Nord, care a efectuat şi mai multe teste nucleare, să lanseze rachete balistice cu rază scurtă, medie şi lungă de acţiune.

Citește și : Comerţul global nu se va redresa în următoarele trimestre, avertizează Banca Centrală Europeană

În paralel, agenţia nord-coreeană KCNA a publicat un comunicat în care se menţionează că Phenianul consideră că manevrele comune SUA-Coreea de Sud încalcă acordurile încheiate cu aceste ţări de Coreea de Nord.

Coreea de Nord rămâne „neschimbată în poziţia ei de a rezolva problemele prin dialog”, se menţionează în comunicat, dar „vom fi obligaţi să căutăm un nou drum” dacă cele două ţări continuă cu „acţiuni militare ostile”.