DISTRIBUIȚI
AP

Coreea de Nord a efectuat joi un tir cu ‘un proiectil neidentificat’ cu rază lungă în Marea Japoniei, au anunţat armatele sud-coreeană şi japoneză, potrivit cărora ar putea fi vorba despre o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Coreea de Nord a tras un proiectil neidentificat spre est’, au indicat şefii de Stat Major interarme de la Seul, într-un comunicat.


Citeşte şi: Renault ŞI-A SUSPENDAT activităţile de la uzina din Moscova – Black News

Paza de coastă a Japoniei a emis un mesaj de alertă în direcţia navelor din zonă din cauza a ceea ce ar putea fi ‘o rachetă balistică trasă dinspre Coreea de Nord’.

Lansarea de joi ar fi cel puţin al 13-lea test cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord în acest an, o frecvenţă fără precedent care a atras condamnare din partea Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei.

Potrivit armatei sud-coreene, Phenianul a lansat săptămâna trecută o rachetă balistică, dar testul a fost un eşec.

Analiştii au avansat ideea că proiectilul a fost o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-17, supranumită ‘racheta monstru’.

Conform armatei sud-coreene, Coreea de Nord a efectuat duminică mai multe tiruri cu lansatoare multiple de rachete.

Citeşte şi: Armata rusă adoptă poziţii defensive – Black News

SUA şi Coreea de Sud au avertizat că Phenianul ar putea pregăti lansarea unei rachete balistice intercontinentale pentru prima dată din 2017, cu încălcarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Coreea de Nord va sărbători la 15 aprilie 100 de ani de la naşterea lui Kim Ir Sen, fondatorul regimului. Mulţi experţi se aşteaptă la o lansare de rachetă cu această ocazie.