DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: North Korean leader Kim Jong Un gestures as he watches the test-firing of a new-type tactical guided weapon according to state media, North Korea, in this undated photo released on April 16, 2022 by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA). KCNA via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE./File Photo

Coreea de Nord a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear şi aşteaptă cel mai bun moment pentru a-l declanşa, a declarat joi un deputat sud-coreean, citând informaţii furnizate de serviciul secret sud-coreean (NIS), transmit AFP şi Kyodo, potrivit agerpres.

‘Pregătirile pentru un test nuclear sunt acum încheiate şi (Phenianul) caută acum momentul potrivit’ pentru a-l efectua, a declarat presei deputatul Ha Tae-keung, membru al comisiei pentru informaţii a Adunării Naţionale.


Citeşte şi: Coreea de Nord se pregăteşte să facă un test nuclear chiar în timpul vizitei lui Biden în regiune – Black News

În pofida extinderii rapide a epidemiei de COVID-19, au fost detectate de asemenea semne ale unei lansări de rachete, a prevenit NIS într-un briefing cu membrii comisiei.

Preşedintele american Joe Biden soseşte vineri la Seul pentru o serie de summituri, în prima sa deplasare în Asia în calitate de preşedinte.

‘Informaţiile noastre reflectă posibilitatea reală’ a unui test cu rachete cu capacitate nucleară sau a unui test cu armă nucleară în timpul vizitei preşedintelui Biden, a declarat miercuri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Tot miercuri, preşedinţia de la Seul a transmis că liderii Coreei de Sud şi Statelor Unite au un ‘plan B’ pregătit pentru forţele combinate ale celor două ţări pentru situaţia în care va avea loc o provocare majoră.

Citeşte şi: Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit cu Anthony Blinken la New York – Black News

În briefingul de joi, NIS a mai menţionat că Phenianul pare să fi refuzat neoficial să primească ajutor medical din Coreea de Sud în contextul epidemiei de COVID-19.

Coreea de Nord a anunţat primele sale cazuri de COVID-19 săptămâna trecută, iar de atunci semnalează câteva sute de mii de cazuri de ‘febră’ zilnic.