DISTRIBUIȚI
©Korean Central News Agency (KCNA) via REUTERS

Coreea de Nord a efectuat duminică o serie de tiruri cu ceea ce pare a fi fost lansatoare de rachete multiple, a indicat Statul major interarme sud-coreean, citat de agenţiile internaţionale de presă, potrivit agerpres.  

„Militarii noştri şi-au întărit supravegherea şi vigilenţa, menţinând o postură de pregătire aprofundată, în strânsă cooperare cu SUA”, se asigură în comunicatul Statului major, care nu precizează numărul tirurilor.


Citește și :  După demisia lui Johnson, Biden afirmă că doreşte continuarea ‘strânsei cooperări’ cu Regatul Unit

Oficiul prezidenţial pentru securitate naţională a ţinut o reuniune privind aceste tiruri, subliniind că „supraveghează îndeaproape” situaţia, în cazul repetării lor.

Coreea de Nord a procedat în cursul acestui an la mai multe teste de armament, lansând între altele o rachetă balistică intercontinentală, pentru prima dată din 2017.

Săptămâna trecută, în Coreea de Sud au sosit şase avioane de vânătoare americane F-35A, pentru un exerciţiu comun ce se încheie pe 14 iulie. Este vorba de prima desfăşurare publică de avioane „stealth” americane în Coreea de Sud de la sfârşitul lui 2017.

Citește și : Boris Johnson îi va lăsa succesorului său ‘deciziile bugetare majore’ (Downing Street)