DISTRIBUIȚI

Coreea de Nord a continuat dezvoltarea programelor nuclear şi de rachete balistice în prima jumătate a anului 2021, încălcând sancţiunile internaţionale şi în pofida agravării situaţiei economice a ţării, potrivit un extras dintr-un raport confidenţial al ONU, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres

Potrivit raportului, Phenianul ”a continuat să caute în străinătate material şi tehnologie pentru aceste programe”.


Citește și : Italia ÎNĂSPREŞTE regulile covid pentru profesori şi pentru călătoriile cu trenul

”În pofida agravării situaţiei sale economice, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a continuat să menţină şi să dezvolte programele sale nuclear şi de rachete balistice”, a concluzionat comisia de monitorizare a sancţiunilor.

Misiunea RPDC la Naţiunile Unite nu a răspuns imediat la o cerere de a comenta cu privire la acest raport ONU.

Naţiunea asiatică a impus un lockdown strict anul trecut în contextul pandemiei de coronavirus care a redus comerţul şi accesul la ajutoare, afectând o economie deja împovărată de sancţiuni internaţionale.

Citește și : Fratele lui Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare

În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara se confruntă cu o situaţie alimentară ”tensionată” şi că multe probleme ar depinde de recoltele din acest an.

Coreea de Nord a fost supusă sancţiunilor ONU din 2006 ca urmare a programele sale nuclear şi de rachete balistice. Consiliul de Securitate al ONU a consolidat în mod constant sancţiunile în încercarea de a întrerupe finanţarea acestor programe.