DISTRIBUIȚI
Belfast Telegraph

Jeremy Corbyn, liderul opoziției britanice, a declarat că este foarte posibil ca înainte de Crăciun să fie organizate noi alegeri legislative anticipate în Marea Britanie, informează agenția Reuters, potrivit agerpres.

Întrebat dacă se așteaptă ca până de Crăciun să fie organizate noi alegeri legislative, liderul Partidului Laburist a răspuns: „Este evident că este o posibilitate mare. Dar, suntem oricând pregătiți pentru alegeri”.


Citește și : Turcia îşi intensifică ofensiva în nordul Siriei

În ultima lună, pe fondul înfrângerilor suferite în Parlament, Boris Johnson a cerut în repetate rânduri alegeri anticipate, însă Corbyn s-a opus, motivând că va accepta acest lucru doar dacă șeful Guvernului de la Londra va exclude varianta unui Brexit fără acord.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat. Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici şi a fost respins de mai multe ori de Camera Comunelor.

Citește și : Premierul canadian Trudeau, nevoit să poarte o vestă antiglonţ în timpul unui miting (media)